برنامه ریزی برای کنکور ۱۴۰۳ : روش صحیح برنامه ریزی درسی برای کنکور

سوال مشترک بسیاری از دانش آموزان دبیرستانی و کنکوری ها درباره روش برنامه ریزی برای کنکور ۱۴۰۳ هست. شاید برای شما هم سوال باشه که برای کنکور باید چطور برنامه ریزی کنید. واقعیت این هست که یا شما باید خودتون اصول کامل و دقیق روش برنامه ریزی برای کنکور رو بلد باشید و یا اینکه یک مشاور کنکور با اطلاعات کامل از شرایط و وضعیت شما براتون برنامه ریزی درسی انجام بده و پیگیر اجرای برنامه توسط شما باشه.

برنامه ریزی برای کنکور اصول و قواعد خاصی داره که اگر در ریختن برنامه درسی بهشون توجه نشه بازدهی لازم رو نخواهد داشت و شما رو به مقصد نمیرسونه. برنامه اگه غیر واقع بینانه و غیرحرفه ای ریخته بشه معمولا اجرا نمیشه و یا اگه اجرا هم بشه اون نتیجه ای که باید بگیرید نخواهید گرفت. در اینجا به طور خلاصه اصولی که شما یا مشاور تحصیلی شما باید در برنامه ریزی برای کنکور بهش توجه کنید رو ذکر کردیم.

 

تاریخچه مطالعاتی، اولین ابزار لازم در برنامه ریزی برای کنکور

اولین چیزی که در برنامه ریزی باید بهش نگاه کنید ساعت مطالعه هفته قبلی شماست. اگه شما هفته قبل و هفته قبل تر در کل ۲۰ ساعت درس خوندید، به هیچ وجه نباید تصمیم بگیرید این هفته ناپلئونی ۷۰ ساعت درس بخونید! سنگ بزرگ همیشه نه ولی خیلی وقت ها نشانه نزدن است! حتما حداقل یک یا دو هفته ساعت مطالعه روزانه خودتون رو یادداشت کنید تا ببینید واقعا چقدر در حال حاضر می تونید درس بخونید و بر اساس همون با چند ساعت خوش بینانه بیشتر برای هفته بعدی برنامه ریزی کنید. اگه ساعت مطالعه پایینی دارید از مطالب انگیزشی و روش های افزایش ساعت مطالعه سایت مشاوران ۱۰۰ استفاده کنید و این تکنیک های رو اجرا کنید.

 

دفتر برنامه ریزی، از واجب تری ابزارهای برنامه ریزی برای کنکور

هر وقت تونستید بدون آب شناگر خوبی بشید، بدون اتومبیل راننده خوبی بشید و بدون داشتن توپ و سبد بسکتبالیست خوبی بشید، اون وقت میتونید بدون دفتر برنامه ریزی، بهترین برنامه ریزی برای کنکور رو داشته باشید! برای نوشتن یک برنامه خوب و اجرای این برنامه حتما باید دفتر برنامه ریزی داشته باشید. درباره روش استفاده و نحوه انتخاب بهترین دفتر برنامه ریزی کنکور در سایت مشاوران ۱۰۰ در پست های جداگانه صحبت کردیم.

 

تعادل اختصاصی و عمومی در برنامه ریزی برای کنکور

ضریب هر درس اختصاصی در عدد ۳ و ضریب هر درس عمومی در عدد ۱ ضریب میشه. بنابرین به عنوان مثال، ضریب درس زیست شناسی در زیرگروه ۱ تجربی ۱۲ و ضریب درس زبان انگلیسی ۲ هست. اگه سطح قوی و ضعیف بودن شما در درس های مختلف تقریبا یکسان هست، باید ساعت مطالعه هفتگی رو به نسبت ضریب درس ها در کنکور بین درس های مختلف اختصاصی و عمومی تقسیم کنید. تقریبا ۶۵ تا ۷۰ درصد ساعت مطالعه هفتگی باید درس های اختصاصی و ۳۰ تا ۳۵ درصد هم درس های عمومی باشه. در برنامه ریزی برای کنکور حتما به تعادل مطالعه اختصاصی و عمومی توجه کنید. در پایان هر هفته، این نسبت رو بررسی کنید و اگه تعادل نداشتید هفته بعد اصلاح کنید.

 

تعادل مطالعه تشریحی و تستی در برنامه ریزی برای کنکور

اینکه چند ساعت در هفته برای هر درس تشریحی بخونید و چند ساعت تستی، یا در واقع چند تست کار کنید، بستگی به میزان تسلط و آمادگی شما در اون مبحث خاص داره. مباحثی که قوی تر هستید، تازه مطالعه کردید و آمادگی بیشتری دارید بیشتر وقت رو به تست زدن اختصاص بدین ولی مطالبی که اولین باز هست میخونید باید وقت بیشتری برای مطالعه تشریحی و آموزش و درسنامه بگذارید و در مراحل بعدی تست بیشتری برای تسلط پیدا کردن بزنید. مطالب مربوط به روش های صحیح تست زنی برای کنکور در منزل رو هم در سایت مشاوران ۱۰۰ مطالعه کنید.

 

اگر دانش آموز هستید، درس هر روز مدرسه همان روز

زمانی که اولین بار مطلبی رو از معلم یاد میگیرید در صورتی که همون روز مرورش کنید تا مدت زمان بیشتری در حافظه شما باقی میمونه. اما اگه مطلب یادگرفته شده رو نصف و نیمه رها کنید و چند روز بعد برید سراغ مطالعه اون مطلب، به احتمال زیاد کل مطلب یا بیشترش رو فراموش کردید و تقریبا باید از اول اول شروع کنید که اینجوری وقت بیشتری از شما میگیره. خیلی ها هستن ساعت مطالعه بالایی دارن ولی بر اثر رعایت نکردن همین نکات ریز ولی مهم بازدهیشون پایینه. مطالعه درس هر روز مدرسه در همون روز بازدهی کار شما رو خیلی بالا میبره و باعث صرفه جویی در وقت میشه.

 

جا دادن کلاس کنکور و فیلم آموزشی در برنامه ریزی برای کنکور

حداکثر در دو یا سه درس که خیلی ضعیف تر هستید و با خوندن جزوه و کتاب و درسنامه های آموزشی کتاب کمک درسی مطالب رو متوجه نمیشین و حتما نیاز دارید که یک نفر بطور شفاهی- یعنی صوتی و تصویری – مطالب رو به شما آموزش بده میتونید از کلاس کنکور یا از فیلم و دی وی دی های آموزشی کنکور استفاده کنید.

تاکنید می کنم که مراقب باشید در صورتی که ضعیف نیستید، یا در صورتی که ضعیف هستید اما با خوندن متن کتاب درسی، جزوه یا درسنامه آموزشی کتاب ها مطالب رو یاد میگیرید دیگه نیازی به کلاس کنکور و دی وی دی های وقت گیر آموزشی ندارید. این تصور کامل غلط هست که فکر کنید هر کس برای کلاس های متنوع کنکوری و دی وی دی های آموزشی بیشتر پول خرج کنه موفق تره!

 

ساعت خواب شبانه روز در برنامه ریزی برای کنکور

در هر شبانه روز حداقل ۶ ساعت تا حداکثر حدود ۸ ساعت بخوابید. به هیچ وجه از ساعت خوابتون برای بیشتر درس خوندن کم نکنید. معمولا یک انسان بالغ اگر کمتر از ۶ ساعت در شبانه روز بخوابه بی حال میشه و تمرکزش برای درس خوندن کم میشه. سعی کنید به اندازه کافی بخوابید و در عوض از ساعات بیداری بیشترین استفاده رو ببرید.

از طرفی خواب بیشتر از ۸ ساعت در شبانه روز هم خواب اضافیه. بیشتر یا کل ساعت خواب شبانه روز رو به خواب شب اختصاص بدین و در صورتی که نیاز به خواب در طول روز مثلا خواب عصر داشتید مدت زمانش خیلی زیاد و چند ساعت نباشه. گاها همین خواب زیاد عصر باعث بی خوابی در شب میشه.

در ماه رمضان اگر روزه دار هستید، ساعات خواب و بیداری و نحوه برنامه ریزی درسی رو باید کمی تغییر بدید. توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر درباره برنامه ریزی و ساعات خواب در ایام روزه داری، مقاله روش درس خواندن در ماه رمضان رو مطالعه کنید.

 

تعیین زمان های جبرانی در صورت اجرا نشدن برنامه

گاهی ممکنه اتفاقات ناخواسته ای در طول هفته برای شما پیش بیاد که باعث بشه نتونید بخشی از برنامه درسی رو اجرا کنید. به همین دلیل باید تایم های جبرانی کوچکی در برنامه هفتگی وجود داشته باشه تا در صورت عقب افتادن از برنامه در این تایم ها بتونید جبران کنید و خودتون رو به برنامه برسونید.

 

مرور و برنامه ریزی برای آزمون های آزمایشی طبق برنامه راهبردی

یک مرور کوتاه مدت و یک مرور بلند مدت نیاز هست. مرور بلند مدت باید طبق برنامه راهبردی آزمون های آزمایشی باشه. معمولا بهتره آزمونی رو انتخاب کنید که حداقل هر یک ماه بعد مطلب رو مرور کنه. اما مرور های کوتاه مدت بین دو آزمون به عهده خودتون هست و در برنامه ریزی برای کنکور باید شما یا مشاور تحصیلی شما این مرور ها رو درست تنظیم کنه.

برای مرور میتونید از خلاصه نویسی ها استفاده کنید. هر مطلبی رو که اولین بار خوندید حتما یک روز و حدود یک هفته بعد مرور کنید. هر داوطلب کنکور باید چند هزار صفحه کتاب درسی بخونه و اگه میخواد رتبه خوبی بیاره باید بر بیشتر این مطالب مسلط باشه. اگه مرور به طور منظم و کافی نباشه خیلی از مطالب تا روز کنکور فراموش میشن. کسی در کنکور موفق تره که بار اول و دوم درس ها رو عمیق و مفهومی بخونه و یاد بگیرد و دفعات بعد به اندازه کافی و در فاصله های منظم مطالب رو مرور کنه.

 

اجرای برنامه درسی

برنامه ریزی یک امر شخصی هست یعنی برنامه ای که برای یک دانش آموز ریخته شده ممکنه برای دانش آموز دیگری قابل استفاده نباشه. یکی از دلایل اجرا نشدن برنامه های درسی توسط دانش آموزان، متناسب نبودن برنامه با شرایط دانش آموز هست.

بعد از اینکه خودتون یا مشاورتون برنامه ریزی کردید، باید خودتون رو ملزم به اجرای برنامه کنید. از تکنیک های انگیزشی و روش های افزایش ساعت مطالعه حتما استفاده کنید و خودتون رو مجبور کنید که حتما برنامه رو دقیق و منظم اجرا کنید.

 

برای ثبت نام مشاوره تحصیلی کنکور کلیک کنید

مشاور (رتبه برتر)توضیحات
دکتر غزل حسین پور رتبه 743 بهترین مشاور کنکور تجربی هزینه مشاوره تحصیلی کنکور مشاوره کنکور تلفنی برنامه ریزی کنکور پزشکیغزل حسین پور

مشاور تجربی

مشاهده اطلاعات
سید حسن حسینی رتبه 275 مشاوره کنکور ریاضی فیزیک دبیر ریاضی رشته ریاضی مشاور متوسطه اول برنامه ریزی پایه نهم تیزهوشانسیدحسن حسینی

مشاور رشته ریاضی و متوسطه اول

مشاهده اطلاعات
عطیه اسدی باغان رتبه 8 برنامه ریزی برای کنکور انسانی مشاوره کنکور رشته انسانی بهترین مشاور کنکور برنامه ریزی درسی آنلاینعطیه اسدی

مشاور رشته انسانی

مشاهده اطلاعات

راه‌های رزرو مشاوره و برنامه‌ریزی درسی بلندمدت:

📩 روش اول: شما می‌توانید یک پیامک حاوی «نام و نام خانوادگی خودتان + رشته و پایه تحصیلی + نام مشاور مورد نظرتان + تعداد ماه‌های مورد نظرتان برای دریافت برنامه ریزی و مشاوره» را در قالب یک SMS به شماره پیامک پشتیبانی ۰۹۹۰۹۳۸۰۹۴۵ ارسال کنید تا پس از هماهنگی با مشاور مورد نظر، ایشان در کوتاه ترین زمان ایشان با شما تماس بگیرند و شرایط و خدمات و هزینه ماهانه برنامه ریزی و مشاوره را برای شما توضیح دهند.

📱 روش دوم: علاوه بر روش فوق، در صورت تمایل جهت ارتباط با رتبه های برتر کنکور (اعضای گروه آموزشی مشاوران ۱۰۰) می‌توانید درخواست خود را در زمینه برنامه‌ریزی درسی و مشاوره ماهانه یا سالانه در یکی از پیام‌رسان‌ها (تلگرام، روبیکا، ایتا، شاد، سروش، بله، گپ، آی گپ، واتساپ) به آیدی moshaverane100@ یا به شماره موبایل ۰۹۹۰۹۳۸۰۹۴۵ ارسال کنید و در صورت تمایل نام مشاور مورد نظر خود را نیز ذکر کنید تا توضیحات لازم خدمت شما ارائه شود. ما کمترین قیمت مشاوره کنکور و معتبرترین مشاور کنکور در هر رشته را به شما معرفی خواهیم کرد.

تلفن مشاوران ۱۰۰ آیدی پیام رسان روبیکا مشاوران 100 شبکه اجتماعی صد moshaverane100

درباره‌ی مشاوران 100

گروه آموزشی مشاوران 100 متشکل از رتبه های برتر کنکور در زمینه برنامه ریزی و مشاوره برای دانش آموزان و داوطلبان کنکور سراسری فعالیت دارد. کد احراز هویت مشاوران ۱۰۰ در سامانه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۱-۱-۷۲۱۳۳۶-۶۵-۳-۱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲۴ نظر


  1. سلام وقت بخیر
    من سال یازدهم رشته علوم انسانی هستم
    درسم هم خوبه بطوری که شاگرد دوم کلاس هستم روزانه سه چهار ساعت حدودا درس میخونم وقتی مدرسه میرم
    اما تست نمی‌زنم. نگران هستم کنکور قبول نشم
    میشه راهنمایی کنید برا اینکه بهتر از الان بشم؟
    ممنون میشم

    • سلام برای کنکور باید تست زنی داشته باشید منابع کمک درسی خوبی هم استفاده کنید و با یک برنامه ریزی صحیح بتونید مطالعه درسنامه، تست زنی، مرور، خلاصه نویسی، جمع بندی و سایر موارد رو صحیح انجام بدید. برای این موارد بهتره با یک مشاور رتبه برتر کنکور پیش برید. جهت ثبت نام در طرح مشاوره و برنامه ریزی درسی رشته انسانی میتونید به آیدی moshaverane100 در شبکه‌های اجتماعی یا پیام‌رسان‌ها پیام بدید یا با یکی از شماره تلفن‌های ۰۹۹۰۹۳۸۰۹۴۵ یا ۰۲۱۹۱۰۳۵۳۶۳ تماس بگیرید تا همکارانم شرایط و خدمات و هزینه طرح رو خدمتتون اعلام کنند.

  2. سلام من تازه میخواهم برای کنکور شروع کنم میخواهم برای ریاضی و فیزیک فقط مباحث مهم را بخوانم می شود کمکم کنید؟

    • سلام مهرنوش خانم
      هنوز فرصت زیادی دارید درست نیست از الان به فکر حذف مباحث باشید
      توصیه ما به شما این هست همه مطالب ریاضی و فیزیک رو مطالعه کنید و از اول سال تحصیلی به فکر حذف مباحث نباشید.

  3. بنده خدا

    سلام و عرض خسته نباشید مقاله ای راجع به برنامه ریزی کنکور تو سایتتون خوندم که گفته بودین حتماً باید روزی ۸_۶ ساعت بخوابیم برادر خودم برای کنکور ارشدش که میخوند روزی ۲_۱ساعت میخوابید و با توجه به این که رتبه ۱۱رو کسب کرد ضرورتی برای ۸ ساعت خواب نمی بینم به خاطر همین روزی حدود ۵ ساعت میخوابم اما بازم ساعت مطالعه ام در روز کمه و این نگران کننده است ممنون میشم اگه راهی بذارید برام. من برای کنکور ۹۹ برنامه ریختم که هرکتاب ۳ بارخونده بشه و چون مدرسه ندارم طوری برنامه ریختم که هر کتاب که تموم شد کتاب بعدی رو شروع کنم مثلاً اول زیست ۳ کامل بعد فیزیک ۳ و… نه اینکه هر روز چند کتاب این روش میتونه خوب باشه؟ خیلی ممنون از سایت عالی و مشاوران محترمتون

    • مشاوران 100

      سلام دوست عزیز
      بدن فرد به فرد متفاوته اما اگر استثناها رو در نظر نگیریم یک انسان عادی (که داروی خاصی برای بیدار موندن مصرف نمیکنه) روزانه به حداقل ۶ ساعت خواب نیاز داره و خواب کمتر از این در دراز مدت بدون شک میتونه به پوست، حافظه، قلب، سیستم ایمنی بدن و … آسیب بزنه و باعث بیماری هایی مثل افسردگی هم بشه.
      به هیچ وجه برای افزایش ساعت مطالعه از خوابتون کم نکنید. دقت کنید ببینید ساعات غیر از خواب که مطالعه نداشتید صرف چه کارهایی شده. ساعات غذا خوردن، حمام و … رو شاید نشه خیلی کم کرد ولی قطعا ساعاتی غیر از اینها هست که شما مطالعه نداشتید و کارهای چندان مفیدی هم انجام ندادید (مثل فضای مجازی، تلویزیون و …) پس بهتره از اونها کم کنید، نه از خوابتون.
      حتما دفتر برنامه ریزی داشته باشید و یادداشت کنید ببینید دقیقا ساعت مطالعتون چقدره و ایا کمبود انگیزه باعث کم بودن ساعت مطالعتون و اتلاف وقتتون شده یا ایراد از برنامه ریزی شماست.
      این روش که یک کتاب رو کامل بخونید بگذارید کنار و بعد برید سراغ کتاب بعدی کاملا غلطه. باید همه کتاب ها رو در طول هفته با هم پیش ببرید در هر شبانه روز حداقل ۳ درس رو مطالعه کنید. درس اصلی رشته خودتون یعنی زیست شناسی رو هر روز داخل برنامه داشته باشید. در واقع روش درست هر روز چند کتاب و از هر کتاب مقدار کم هست. بهتره بعد از هر درس سنگین یک درس سبک مطالعه کنید مثلا بعد از ریاضی میتونید دین و زندگی مطالعه کنید.

  4. سلام . من سه ساله مدرک لیسانس گرفتم و رشتم ریاضی بوده دوست داشتم از اول تجربی بخونم الان میخوام بخونم باید چیکار کنم دقیقا؟ و اینکه ما که با نظام قدیم بودیم چجوریه تکلیفمون؟

  5. سلام پشت کنکوریم ۲ سال تنبلی کردم پشت کنکور موندم! اما از نظر درس زرنگ شاگرد دوم بودم ولی برای کنکور ۹۸ تصمیمم جدیه کمکم کنید. راستی ب عنوان نظام قدیم کنکور میدیم تو سال ۹۸ یا جدید؟

  6. من پشت کنکوریم ما ها که پشت کنکوری هستیم امسال باید با کتاب های خودمون امتحان بدیم یا نظام جدید ها؟

  7. سلام
    من سال ۱۲ ام و رشته تجربی هستم با خوندن مطالب خوبتون تصمیم گرفتم که اپنومتریست یا اتاق عمل یا داروسازی رو بخونم
    درصورتی که من قبل تر خیلی گیج بودم و نمیدونستم چی اصلا بخونم!!! من روزانه مطالعه ام به شدت پایینه یعنی ۲ ساعت
    چطوری میتونم این ساعت رو به روزانه ۸ تا ۱۰ ساعت برسونم؟

    • سلام از قسمت جستجوی سایت و یا قسمت انگیزشی میتونید روش های افزایش ساعت مطالعه رو بخونید و اجرا کنید

  8. سلام من دانش اموز ۱۲ ریاضی ام و میانگین ترازم حول و حوش و ۷۰۰۰
    ساعت مطالعمم نسبتا پایینه ولی تصمیم گرفتم به ۳۰-۴۰ ساعت در هفته برسونم
    بنظرتون میتونم به ۸۰۰۰ برسم یا تو یه سال امکانش نیست و امید بیخود نداشته باشم؟خیلی برام مهمه که بدونم

    • سلام بله میتونید
      چرا که نه
      مخصوصا اگر هر آزمون ارزیابی رو درست انجام بدین و نقاط ضعف و ایرادات رو شناسایی و برطرف کنید تا در آزمون های بعدی تکرار نشه.
      به این شیوه کم کم تراز شما پیشرفته خواهد کرد

    • یعنی با رفع نقاط ضعف میتونم به چیزی که میخوام برسم؟

    • بله

  9. درسا جمشيدي

    ببخشید من ترم ۵ زبان هستم از دانشگاه غیرانتفاهی ۴٠ واحد دیگه بیشتر ندارم و میتونم ٧ ترمه تموم کنم اما چون میخوام در کنکور تجربی ٩٨ شرکت کنم و وقت ندارم میخوام ترم اخر رو مرخصی بگیرم. ایا میتونم تو کنکور نظام جدید شرکت کنم؟

    • مشاوران 100

      فعلا سازمان سنجش مشخص نکرده که آیا داوطلبان نظام قدیم اجازه شرکت در کنکور نظام جدید ۹۸ رو دارند یا نه

  10. عرض سلام و ادب دارم. بنده دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی دانشگاه ازاد هستم سال اینده در نیم سال اول درس من تمام میشود در صورت قبولی در کنکور ۹۷ و پذیرش در رشته دکتری عمومی پزشکی تکلیف رشته فعلی بنده چه میشود؟ ایا باید انصراف دهم با وجود فقط باقی ماندن یک ترم؟ یا امکان تحصیل همزمان هست لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون.

    • مشاوران 100

      سلام قانونا تحصیل همزمان در دو رشته دکتری عمومی امکان پذیر نیست
      مخصوصا اگه کارت پایان خدمت یا معافیت دائم ندارید به مشکل برمیخورید
      چون تا قبل از پایان ترم اول دکتری عمومی پزشکی باید معافیت تحصیلی بگیرید
      در حالی که معافیت تحصیلی قبلی مربوط به دکتری عمومی دامپزشکی هنوز باطل نشده
      اما اگر مشکل نظام وظیفه ندارید با دانشگاه صحبت کنید که چه تصمیمی درباره شما می گیرند

  11. سلام بر شما
    خیلی عالی بود

  12. سلام من انسانی هستم گوشام نمیشنوم امسال کنکور انسانیم چند ساعت درس بخونم

  13. سایتتون واقعا عالیه .



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *